Word Superheld 2018-01-06T12:28:59+00:00

Word Superheld

Iedereen die aan de Ortler Mountain Challenge deelneemt als fietser, loper of als vrijwilliger, is een held. Maar, een SUPERHELD doet nog net dat tikkeltje meer en koppelt zijn/ haar deelname aan extra fondsenwerving voor ALS onderzoek.

Een SUPERHELD vraagt familie, werkgever, vrienden en collega’s zijn individuele deelname te sponsoren. Sympathisanten kunnen trouwens reeds steunen vanaf 10 €.

Voor het opzetten van individuele (of in groep) sponsorcampagnes gebruiken wij het online platform van dono.be. Ten behoeve van de OMC hebben we een evenement aangemaakt van waaruit u uw eigen inzamelingsactie kan opzetten: ORTLER MOUNTAIN CHALLENGE voor ALS 2018.

Tevens biedt dit platform u de tools om via diverse sociale media uw actie in de kijker te zetten. Graag geven we nog mee dat je eveneens een campagne kan opzetten met een team.

We wensen je alvast hartelijk te danken voor je inzet voor onze organisatie.

Quick start guide voor Superhelden:

bij je uitdaging, van sportieve of andere aard, komt er een bijkomende doelstelling om zoveel mogelijk fondsen te werven via sociale sponsoring. Daarom is het belangrijk om, parallel met je voorbereiding, zo snel mogelijk een maximum aantal donoren te mobiliseren. Om je slaagkans te verhogen zetten we je aan om je persoonlijke actiepagina te creëren op www.dono.be. Dit zal toelaten om je inzet een grote zichtbaarheid te geven, vlot online giften te verzamelen en je fondsenwerving nauw in de gaten houden.

  • STAP 1 – Registreer jezelf. Maak je gebruikersprofiel op dono.be  – Kies ‘Mijn eigen actie (fondsenwervingscampagne) maken’  – Kies Vereniging: Een Hart voor ALS en Evenement: Ortler Mountain Challenge.
  • STAP 2 – Geef je campagne een persoonlijk karakter door de omschrijving van je motivatie en door het toevoegen van foto’s die het doel van je actie illustreren of je supporters toelaten je te herkennen. Leg jezelf een ambitieus maar haalbaar collectedoel op, ook al is dit niet bindend. Stel eventueel een team samen of sluit je aan bij een bestaand team om het sociaal karakter van je actie te onderstrepen. Als je de actie voert met de steun van je werkgever, kan je hem aansporen om een bedrijfsprofiel te creëren op Dono als dit nog niet is gebeurd, en je actie hieraan koppelen.
  • STAP 3 – Mobiliseer je netwerk! Wacht niet tot je actiepagina per toeval wordt ontdekt. Deze stap is de belangrijkste. Maak je inzet bekend met behulp van de social media sharing knoppen of e-mail.
  • STAP 4 – Je actiepagina geeft in real time de via Dono opgehaalde giften weer. De giften komen rechtstreeks toe op de rekening van de vereniging, met verwijzing naar je campagne. Aarzel niet om opnieuw een licht gewijzigde oproep te lanceren om de dynamiek van je campagne te behouden. Iedere sponsor wordt persoonlijk bedankt, maar aarzel niet om ze van jouw kant ook te danken. Opgelet, enkel online betalingen worden op je Dono pagina opgenomen.

NB. Donaties via dono.be kunnen enkel online via Bancontact en zijn dus enkel beschikbaar voor Belgische deelnemers.

Noteer ook dat bij dono.be donaties geen fiscaal attest kan verstrekt worden. Wenst iemand een vrije donatie te doen met het oog op een fiscaal attest, kan je hem/haar doorverwijzen naar ons online donatieformulier.  Deze gift komt dan weliswaar niet op uw conto maar komt uiteraard wel terecht in het Hart voor ALS fonds aan de KUL.

Lukt het niet helemaal met deze uitleg, of zit je met een praktische vraag, stuur een bericht via het contactformulier of via Facebook.

Superheld ALS