Over de Ortler Mountain Challenge voor ALS 2017-11-15T15:39:02+00:00

Ortler Mountain Challenge voor ALS

De Ortler Mountain Challenge voor ALS is een sportief evenement, georganiseerd door Een hart voor ALS vzw. Een hart voor ALS is ook oprichter van het Hart voor ALS Fonds, onderdeel van het Leuvens Universiteitsfonds, en ondersteunt top-level ALS onderzoek uitgevoerd door Prof. Dr. Wim Robberecht en Prof. Philip Van Damme , wereldautoriteiten in het ALS onderzoek .

Met deze sportieve uitdaging( en) beoogt Een hart voor ALS een dubbele doelstelling: het verhogen van de bekendheid van ALS en het inzamelen van financiële middelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

” Door het organiseren van een sportief evenement willen we het verschil in fysieke conditie benadrukken tussen een gezonde sporter en een ALS-patiënt. Wij dagen u uit, niet alleen om deel te nemen, maar ook om ons te helpen met het verhogen van de bekendheid van ALS en idealiter uw eigen persoonlijke campagne tot fondsenwering te starten. ” (Alain Verspecht)

Belangrijk: de aangeboden challenges zijn geen wedstrijden, maar zijn enkel bedoeld als persoonlijke uitdaging.

De locatie

De Oertler Mountain Challenge voor ALS gaat door in Sulden am Ortler in Zuid-Tirol, Italië .  In deze regio vind je niet alleen een aantal van de hoogste bergtoppen in de Alpen, maar het is ook een prachtige vakantiebestemming tijdens de zomermaanden.

Hoe het allemaal begon

“Ik organiseer al jaren diverse vakanties voor actieve en avontuurlijke mensen in deze regio. Vorig jaar begon ik te dromen van een internationaal sportief liefdadigheidsevenement met Sulden am Ortler ( Sulden ) als basis. Mijn ideeën werden met veel enthousiasme onthaald bij de plaatselijke bevolking. Niet alleen de burgemeester, maar ook de lokale hoteleigenaars, de bergredders en de pers boden hun medewerking . Het vinden van een goed doel was niet moeilijk. Enkele maanden geleden had ik Een hart voor ALS leren kennen en ik voelde me meteen met hen verbonden. Bovendien werkt Een hart voor ALS op een zeer transparante manier en is de vereniging direct verbonden met het ALS Onderzoekslaboratorium aan de KU Leuven.” (Benny De Baets)

Frequentie

De Ortler Mountain Challenge voor ALS vindt jaarlijks plaats tijdens het tweede weekend van juli.

Concept

Het concept is eenvoudig: wij bieden u diverse uitdagingen (van beklimmingen met de fiets tot een heuse marathon) en u kan uw programma ‘à la carte’ samenstellen, wat betekent dat u kan kiezen voor 1, 2 of 3 uitdagingen, dit volgens uw persoonlijke conditie en interesse.

Accomodatie

Met de medewerking van de lokale hoteleigenaars kunnen wij u kwaliteit accommodatie aanbieden tegen onklopbare prijzen! Bovendien doneert elke hoteleigenaar 20% van de opbrengst aan het Hart voor ALS Fonds aan de KU Leuven.

Alain Verspecht

Benny De Baets

This post is also available in: Engels Duits