Over Een hart voor ALS ® 2016-10-18T12:23:36+00:00

Een hart voor ALS ®

Een hart voor ALS is een onafhankelijke vzw met een duidelijke focus: fondsenwerving ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Katrien Asselbergh (Secretaris): “De beslissing om te starten met onze eigen fondsenwerving, was er één recht uit het hart, vandaar ook de naam ‘Een hart voor ALS®’. Tegelijkertijd wilden we het ook anders doen dan de gemiddelde fondsenwervende organisaties: Een hart voor ALS ® moest uitblinken in transparantie! Dit is dan ook de reden waarom we in 2013 beslist hebben een fonds op te richten aan de KU Leuven, het Hart voor ALS Fonds. Alle giften komen rechtstreeks in het fonds terecht en gaan van daaruit naar het onderzoeksteam van Prof. Wim Robberecht, wereldauthoriteit op het vlak van ALS onderzoek.

Het Hart voor ALS Fonds, onderdeel van het Leuvens Universiteitsfonds

Prof. Wim Robberecht: ‘Het laboratorium Neurobiologie van de KU Leuven bouwt, met de cofinanciering bekomen van Een hart voor ALS, 3 onderzoekslijnen uit. Het afgelopen jaar werd er intens voorbereidend werk geleverd in het project rond nanobodies. Nanobodies zijn kleine stukjes afweerlichamen die in natuurlijke omstandigheden aangemaakt worden door kameelachtigen en haaien. In het laboratorium werd een nanobody gegenereerd tegen het eiwit dat ALS kan veroorzaken. Een reeks voorbereidende experimenten gaven bemoedigende resultaten, die ons toelieten met het eigenlijke project van start te gaan.”

Om dit en andere hoopgevende projecten in de toekomst te steunen is er nood aan geld, veel geld. Daarom durven we te vragen naar uw steun.

“Wetenschap is duur. Alleen, het tekort eraan is nog duurder. Met de financiële steun van onze regeringen, kunnen de onderzoekers van de Katholieke Universiteit van Leuven veel doen, maar vaak net niet genoeg. Het echte, baanbrekende onderzoek dat buiten de grenzen gaat, is alleen mogelijk dankzij uw steun.”
Rik Torfs (Rector Katholieke Universiteit Leuven)

This post is also available in: Engels Duits