Cycling Power Ghent 2017-12-04T11:43:04+00:00

 

 

 

 

 

 

 

 

Cycling Power Ghent en Ortler Mountain Challenge bundelen krachten

Fietsen naar de top van de Stelvio of het volbrengen van de 143km lange DrielandenGiro is een hele klus. Een degelijke voorbereiding – om deze uitdaging in de meest gunstige fysieke omstandigheden te volbrengen – is hierbij niet weg te denken. Voldoende uithoudingstraining is uiteraard een must, maar nog veel belangrijker, is te trainen met de nodige structuur, aan de juiste intensiteit en met de nodige kwaliteit.

Op het punt van training wordt er veelal gewerkt volgens het FITT-principe, met Frequentie, Intensiteit, Type training en Tijd.

  • Frequentie of met welke regelmaat je trainingen kan uitvoeren, staat duidelijk op de eerste plaats als het over training – met het doel te verbeteren –  gaat.
  • Intensiteit duidt op de juiste en individuele lastigheid van de inspanning.
  • Het Type van de training geeft aan welke verschillende prikkels er aanwezig zijn om je lichaam maximaal te stimuleren voor het gekozen doel.
  • Tenslotte is er nog Tijd, of hoelang de training duurt. Ondanks het feit dat er uiteraard wel de nodige tijd dient besteed te worden aan training, is de duur van de training van minder belang dan alle voorafgaande punten.

Zonder de nodige structuur kunnen we dan ook niet echt spreken over trainen maar hebben we het eerder over fietsen, waarbij de conditionele verbetering meestal uit blijft en er nodeloos kostbare (trainings)tijd verspilt wordt…

Als vrijetijdssporter met een sociaal –en professioneel leven is het geen evidentie om de voorbereiding op een uitdaging als De Ortler Mountain Challenge in te passen. Trainingen van CYCLING POWER GHENT vinden hun oorsprong in dit besef dat kwaliteit veel meer belang heeft dan kwantiteit en zeker bij sporters met een beperkte tijd. We doen dit door middel van indoor fietstrainingen, waarbij we gebruik maken van professionele fietsrollen, vermogensmeting en dit op de eigen koersfiets. Sessies duren 90 minuten en bieden hierbij voldoende ruimte aan kwaliteit én basisuithouding.

Voor een degelijke Basis -en Specifieke voorbereiding op een fysieke uitdaging is een periode van 28 weken of 7 maanden geen overbodige luxe.

CYCLING POWER GHENT biedt daarom alle OMC deelnemers aan de beklimming van Stelvio of DrielandenGiro de mogelijkheid op 5 (goed voor 5 weken) van deze hoge kwaliteitstrainingen, volledig KOSTELOOS(*), om dit beloftevol partnership met de OMC extra in de verf te zetten!

“Continuous effort — not strength or intelligence — is the key to unlocking our potential.” (Liane Cardes)

(*) U kan gebruik maken van dit aanbod op voorlegging van uw OMC-inschrijvingsbewijs (cycling) bij uw eerste afspraak.