Mister Stelvio steunt vzw Een Hart voor ALS!

Na Gella Vandecaveye en Niels Albert (2016), en Edward Theuns (2017) zijn we super blij met de ambassadeur van de Ortler Mountain Challenge 2018 : Thomas de Gendt.

Thomas werd geboren op 6 november 1986 in Sint Niklaas. Sinds 2015 is hij verbonden aan de Lotto-Soudal ploeg.

De naam van Thomas zal voor altijd verbonden blijven met de Stelvio, nadat hij op 26 mei 2012 stuntte in de koninginnenrit van de Giro. Nooit voordien won er een Belg op de top van deze legendarische col. Voor Thomas was het zijn eerste deelname aan de Ronde van Italië en hij sloot deze uiteindelijk af op de derde podiumplaats.

Hij was de derde Belg , na Merckx en Van Impe, die erin slaagde de Cima Coppi te behalen.

Thomas staat in wielermiddens bekend om zijn aanvalslust en om zijn strijdvaardigheid. Reeds meer dan 10 jaar is Thomas ook een vaste gast in Sulden am Ortler. Het kleine dorp aan de voet van de Stelvio is voor hem een ideale uitvalsbasis voor hoogtestages en trainingsparcours. Hotelier Philipp Reinstadler kent Thomas al jaren en heeft hem in de eerste jaren ook wegwijs gemaakt om de beste trainingsroutes uit te zoeken. Ook hij is verheugd dat Thomas het ambassadeurschap van de Ortler Mountain challenge heeft aanvaard.

Waarom wil Thomas zich verbinden aan de Ortler Mountain Challenge voor ALS ?

Thomas De Gendt: “Uiteraard heeft de Stelvio voor mezelf een mythische betekenis. De koninginnenrit winnen in je eerste Giro en daarmee de poort naar het eindpodium openbeuken, is een bepalende factor in je carrière. Ik ken de regio zeer goed door verschillende trainingsstages vanuit Sulden am Ortler, een dorp aan de voet. De band met hotelier Philipp Reinstadler versterkt het thuisgevoel nog meer.

ALS heb ik helaas leren kennen omdat ploegmaat André Greipel zich naar aanleiding van de ziekte van zijn moeder geëngageerd heeft voor een aantal projecten. Als je merkt welke impact de ziekte heeft, zowel voor de persoon in kwestie als de omgeving, sta je daar toch sneller bij stil. Vandaar mijn engagement voor dit project.”

Alvast een goede raad van deze Stelvio kenner: Onderschat de klus niet!

This post is also available in: Engels

By | 2018-01-24T13:06:31+00:00 januari 4th, 2018|OMC Ambassadeurs|